perjantai 31. joulukuuta 2010

Pieni kooste Turun skinien toiminnasta, ja hyvää uutta vuotta!

Eri lähteistä löytämiäni leikkeitä, Turun Sanomien uutisointia joulukuun ajalta.
Turun seudun valkoinen nuoriso ei edusta minkäänlaista alistumista, näyttävät kunnollista kerhotoiminnan esimerkkiä, ja että nimenomaan nuoriso on se nousun voimavara!Kymmenet skinit ja maahanmuuttajat nujakoivat Turussa

Turun Sanomat 4.12 2010 13:09:38

Useat kymmenet kaljupäiset suomalaiset ja ulkomaalaistaustaiset nuoret miehet ottivat mittaa toisistaan Turun kauppatorilla lauantain vastaisena yönä sakeasta lumipyrystä huolimatta.

Nuoret miehet tappelivat toisiaan potkien ja lyöden.

Paikalle tarvittiin tilannetta rauhoittamaan seitsemän poliisipartiota. Useita tappeluun osallistuneita otettiin kiinni ja toimitettiin putkaan.

Nujakointi jatkui vielä joukkotappelun jälkeen eri puolilla Turun keskustaa ravintoloissa ja niiden edustoilla, kun liikaa alkoholia nauttineet pikkujoulunviettäjät äityivät rähinöimään.


Rasisminvastaista mielenosoitusta häirittiin Turussa
julkaistu 20.11. klo 13:35, päivitetty 20.11. klo 16:52

Noin viidentoista ihmisen joukko häiritsi rasisminvastaista mielenosoitusta puolilta päivin Turussa kauppatorilla. Hakaristein sonnustautuneet häiritsijät näyttivät natsimerkkejä ja huutelivat rasistisia kommentteja mielenosoitukseen osallistuneille. Poliisi poisti hetkeksi yhden häiritsijän, mutta ei pidättänyt ketään.

Poliisi oli varautunut tilanteeseen, sillä mielenosoitusta oli uhattu etukäteen netissä. Poliiseja oli paikalla kymmenkunta ja mielenosoittajia noin 100. Mielenosoittajat suhtautuivat häiritsijöihin rauhallisesti. Mukana oli opiskelijoita, lapsiperheitä ja myös varttuneempaa väkeä. Etukäteen tulleet uhkailut eivät marssijoita pelottaneet.

Varsinaista rasismin vastaista viikkoa vietetään maaliskuussa, mutta järjestäjät halusivat pitää erillisen mielenosoituksen nyt, sillä heidän mielestään ilmapiiri Turussa ja koko Suomessa vaatii sitä nyt.

- Kaupunkimme on muuttunut viime aikoina maahanmuuttovastaiseksi, kertoi Teea Jäske hetki ennen kulkueen lähtöä.

Yhteiskunnan ongelmat laitetaan Jäsken mielestä liian helposti ja hyvin usein maahanmuuttajien syyksi.

- Se on populistista puhetta. On aina helppo syyttää heitä, jotka ovat heikommassa asemassa, Jäske sanoi.
Tuomiokirkolla vielä rauhallista

Väki kokoontui marssille Tuomiokirkolla ennen puoltapäivää lumen tuiskutessa taivaalta.

- Kun keli on tällainen voi kai sanoa, että he, jotka paikalle tulevat, seisovat todella asian takana, Jäske totesi.

Rasisminvastaista mielenosoitusta uhkailtiin etukäteen netissä väkivaltaisilla toimilla. Kulkue järjestettiinkin poliisin turvaamana.

- Fiilikset täällä on hyvät, ei pelottelu meitä pelota. Hyvillä mielin marssitaan tänään, Jäske sanoi.
Suvaitsevaisuuskasvatus alkaa kotona

Seera Luukka oli mukana marssilla oman jälkikasvunsa kanssa.

- Tärkeintä, mitä voin lapselle opettaa on se, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia eikä ketään pitäisi ainakaan ulkoisten ominaisuuksien takia laittaa eriarvoiseen asemaan.

Luukka oli huolissaan viimeaikaisista maahanmuuttokeskusteluista, joista hänen mukaansa löytyy paljon piilorasismia.

YLE Turku


http://yle.fi/alueet/turku/2010/11/rasisminvastaista_mielenosoitusta_hairittiin_turussa_2157282.html


Ennen joulukuuta jollekin kebabinrullaajalle iski tukalat oltavat, Turun Sanomien mukaan:

Kebab-yrittäjä torjui skinien hyökkäyksen asiakkaan avulla

Turun Sanomat 1.11 2010 21:52:22

Turussa viikonloppuna riehunut skinijoukkio tunkeutui yhteen maahanmuuttajan pitämään ravintolaan huutelemaan maahanmuuttajavastaisia iskulauseita. Lisäksi parikymppisten miesten joukkio yritti tunkeutua muutamaan muuhun ravintolaan.

Yksi ryhmän vihan kohteeksi joutuneista oli itäisessä Turussa kebab-ravintolaa pitävä Mohammadi . Hän ei halua sukunimeään julkisuuteen.

– Minä pelkään heitä, koska he tietävät minut, mutta minä en tiedä, keitä he ovat.

Kahdenkymmenen skinheadin joukko ilmestyi lauantai-iltana Mohammadin ravintolan eteen. Yrittäjän mukaan mukaan joukkio hakkasi ravintolan ikkunaa, näytti keskisormea ja kaatoi mainostaulun. Ravintolassa ollut asiakas esti joukon sisäänpääsyn sulkemalla oven.

Tällöin Mohammadi soitti poliisin paikalle, jolloin tilanne rauhoittui.

Mohammadi kertoo törmänneensä samanlaiseen porukkaan myös kolme viikkoa aikaisemmin. Hän osoittaa autonsa sivupeiliä, joka on korjattu ruskealla teipillä.

– Yksi miehistä potkaisi sen rikki. Tulin ulos autosta, jolloin porukka kävi päälleni.

– Olen asunut Suomessa 15 vuotta, ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun jotain tällaista tapahtuu, Mohammadi sanoo.

Myös komisario Stephan Sundqvistin mukaan tapahtuma on harvinainen. Varsinais-Suomessa ei ole tullut poliisin tietoon näin suuria skinijoukkioita vuosiin.

Joukkio riehui Turussa lauantaina noin kello 22 alkaen. Poliisin mukaan tilanne rauhoittui kello kuuteen mennessä sunnuntaiaamuna. Skineistä kymmenen otettiin kiinni. Heiltä löydettiin teleskooppipamppu ja kaasusumutin.

Noin 20-vuotiaita miehiä epäillään muun muassa pahoinpitelyistä.

TUOMAS RIMPILÄINEN

www.ts.fi/online/kotimaa/170906.html


Rotukahakoita on ollut tietenkin pitkin alkavaa talvea, Turun seudun valkoinen nuoriso on nostanut hienosti päätään!

Skinhead-joukkio riehui Turussa läpi yön – poliisi otti kiinni 10

Turun Sanomat 1.11 2010 16:32:10
(Päivitetty 1.11 2010 21:37:20)

Turun keskustaan kerääntyi lauantai-iltana Turusta ja naapurikunnista 20 skinheadia. Pian poliisi alkoi saada ilmoituksia tappeluista ja rasistisesta käyttäytymisestä. Aamuun mennessä poliisilla oli putkassa kymmenen noin 20-vuotiasta miestä, joiden hallusta oli takavarikoitu luvaton kaasusumutin ja teleskooppipamppu.

Komisario Stephan Sundqvist kertoo, että poliisi asetti joukon erityistarkkailuun heti, kun heidän liikkeistään alkoi tulla ilmoituksia noin kello 22. Monta kertaa poliisi pystyikin estämään alkavat kahakat, mutta kaikkeen partiot eivät riittäneet.

Ryhmä muun muassa provosoi tappeluita vastaan tulleiden maahanmuuttajien kanssa ja tunkeutui etniseen ravintolaan huutelemaan äärioikeistolaisia iskulauseita. Lisäksi he pyrkivät sisään toisiin ravintoloihin.

Poliisin mukaan ryhmä oli pukeutunut varsikenkiin ja pilottitakkeihin. Tätä pidetään kaljun pään ohella skinheadien tunnuksena. Ainakin jotkut miehistä olivat kaljuja ja joillakin oli hihassaan Suomen lippu.

Oman ilmoituksensa mukaan he olivat tulleet Turkuun herättämään huomiota.

Poliisin mukaan lauantainen joukkio liikkui lähinnä keskustassa, mutta ilmoituksia järjestyshäiriöistä tuli myös laitakaupungilta. Rähinöinti rauhoittui poliisin mukaan kuuteen mennessä aamulla.

Kiinniotettuja epäillään muun muassa pahoinpitelyistä. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut yön aikana vakavasti. Kenelläkään miehistä ei ole ennestään merkintöjä vakavista rikoksista. Heidät laskettiin putkasta kuulustelujen jälkeen.

Miehet ovat kotoisin monesta eri kunnasta Turun seudulta. Poliisilla ei maanantaina ollut vielä tietoa siitä, kuka on haalinut ryhmän kokoon ja miten.

TUOMAS RIMPILÄINEN

www.ts.fi/online/kotimaa/170850.html


LOPUKSI HALUAN TOIVOTTAA HYVÄÄ UUTTA VUOTTA, VUOSI 2011 ENTISTÄ KOVEMPIEN VASTATOIMIEN MERKEISSÄ!

3 kommenttia:

  1. 18 from vantaa.onnea vuodelle 2011 , nujerretaan mutakuonot ja heistä hyötyvät.

    VastaaPoista
  2. 14/88 and 18 we must be ready to fight for our nation. EUROPIAN UNITY

    VastaaPoista
  3. Lisää liikehdintää vaan Turkuun ! terveiset runosmäestä

    VastaaPoista