lauantai 7. heinäkuuta 2012

CIVIC DUTY -haastattelu

Tervehdys ja kiitos haastattelusta! Esittelisitkö alkuun bändinne jäsenet?

Tervehdys! Tämän hetkinen kokoonpano on: Mika kitarassa, Eppu bassossa, Antero vokaalit ja Antti rummuissa.Olette suhteellisen nuori bändi, kertoisitko jotain bändinne historiasta, kauanko olette soittaneet ja oletteko soittaneet paljon keikkoja?

Alunperin bändi perustettiin loppusyksystä/alkutalvesta 2007, mutta johtuen bändin jäsenten varusmiespalveluksista ja yleisestä  aikaansaamattomuudesta, olivat ensimmäiset treenit vasta loppuvuodesta 2009. Ensimmäinen keikka oli Helsingissä huhtikuussa 2010, tällöin nykyinen rumpalimme lauloi vielä. Tämän jälkeen tulikin sitten vähän pidempi tauko bänditouhuista johtuen lähinnä rumpaliongelmista. Siirsimme sitten Antin rumpuihin ja otimme Anteron laulamaan ja homma rupesikin rullaamaan. Viime syksynä soitimmekin pitkästä aikaa keikan ja nyt niitä on kertynyt yhteensä viisi kappaletta.

Demonne löytyy youtubesta, onko suunnitteilla fyysistä tekelettä?

Kyllä. Fyysinen demo on tulossa lähiaikoina. Myös täyspitkä esikoisalbumi on tarkoitus saada ulos kunhan vain saamme levytyssopimuksen jostain. Laitoimme muuten juuri paitamallin tilaukseen, ja tarkoitus olisi että niitä saisi ostettua heinäkuussa järjestettävällä Nordic Summer Festilla, jolla mekin soitamme.

Mitkä ovat suurimmat musiikilliset vaikuttajanne?

RAC Briteistä nyt ainakin, English rose, Skrewdriver, Brutal Attack – mikä ei tullut varmaan kenellekään
yllätyksenä… Myös jenkkipumput kuten Bound For Glory, Blue Eyed Devils ja Jew Slaughter jolta pyrimme soittamaan joka keikalla coverin. Ja saksalaiset yhtyeet mm. Landser ovat olleet mieleen. Vanhat Oi!-bändit ovat totta kai myös lähellä sydäntä, kuten Condemned 84, 4 Skins jne. Uusimmista on pakko mainita Tattooed Mother Fuckers, joka on ehdottomasti 2000-luvun paras Oi!-pumppu!
Helsingin skinhead ”skene” on ottanut suuren harppauksen eteenpäin muutaman viime vuoden aikana, mitkä tekijät ovat mielestänne saaneet sen aikaan?

Vanhojen tekijöiden lisäksi mukaan on tullut paljon uusia tekijämiehiä ja Helsingissä onkin tällä hetkellä skinhead-keikkoja kuukausittain. Myös Helsingin maahanmuuttajatilanne turhauttaa monia nuoria ja monet hakeutuvatkin tämän vuoksi kansallisiin piireihin, jossa on runsaasti skinheadeja – eikä tässä ole toki mitään väärää!

Mitä mieltä olette yleisesti suomen kansallismielisten järjestöjen toiminnasta?

Tuntuu siltä että osa tämän sukupolven toiminta, oli se sitten mitä tahansa, jää pelkkään nettikeskusteluun ja ikuisuuksia tuntuvaan jankutteluun eri Chat-kanavilla. Tämän tyylinen Internet Warrior -henki ei luo mielestämme varsinaista pohjaa millekään. Netti on totta kai erinomainen kanava löytää, jakaa ja vastaanottaa tietoa mutta sen ei pidä jäädä siihen, vaan toiminta pitää viedä kaduille! On hienoa huomata, että aktiiviseen kansallismieliseen toimintaan on nykyään mahdollisuus päästä mukaan. Vielä muutama vuosi sitten tämä oli todella paljon hankalampaa.
Yksi näistä on Suomen Vastarintaliike, www.patriootti.com. Suosittelemme tutustumaan!

Millaisia ovat Civic Dutyn tulevaisuuden suunnitelmat?

Tällä hetkellä tähtäimessä fyysisen demon saaminen ulos ja levytyssopimuksen saaminen. Muuten meno jatkuu kuten edelleen, uusien biisien työstämistä ja keikkaa ym. Seuraava onkin tämän vuoden heinäkuussa. Have some fun!Ja onko teillä lopuksi jotain sanottavaa lukijoillemme?

Kiitoksia haastattelusta! Bändiin saa yhteyden lähettämällä mailia osoitteeseen civicdutyracnroll@hush.com.


Haastattelun lähde: Musta Sydän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti